Fitbit Zip, One, Flex, Charge, Charge Hr, Surge

Fitbit træningsarmbånd

Der er mange grunde til at fitbit træningsarmbånd er blevet så populære som de er. Den væsentligste, og vigtigste, er at de ikke bare virker, men at de virkelig fungerer rigtig godt. Moderne smartphones kan meget af det samme som fitbit kan, så hvorfor bruge en masse penge på en ekstra gadget?

Der er ingen der siger den behøver at erstatte din smartphone, F.eks. kan Fitbit Zip bruge GPS’en i din smartphone til at få ruten du har løbet.

Når du er kommet hjem efter løbeturen, så synkroniserer de forskellige Fitbits automatisk til pc, tablet eller smartphone. Det fungerer helt utrolig nemt.

Har jeg glemt at nævne at batteriet i en Fitbit Zip holder ikke mindre end 6 måneder inden det skal skiftes. Det klarer din smartphone ihvertfald ikke.

Men hvad skal du vælge? For med den voksende popularitet kom også flere modeller til forskelligt brug.

Du finder 6 modeller som jeg kort vil gennemgå. Fælles for dem alle er at de synkroniserer nemt og elegant, de har gode apps, til at holde styr på alle statistikkerne.

De første 4 er alle til almindelig dagligdags fitness, og kan bruges som skridt og kalorietæller, og vise distancen.

Fitbit Zip

Fitbit zip

Udover kalorier, skridt og distance, så kan den vise klokken, samt aktive minutter du har været i gang.

Det er samtidigt den mindste i Fitbit serien, og er beregnet til altid at have på dig. Med 6 måneder mellem batteri skift, så behøver du ikke tænke på opladning, men blot altid at have den på dig så du kan tracke din aktivitet hvor end du går. Den er nem at have i bæltet, i lommen eller hvor du vil have den siddende.

Er du på udkig efter en billig og god løsning til at holde styr på dine skridt, så er det denne du skal vælge. Kan købes her.

Fitbit One

Fitbit one

Den kan vel bedst betegnes som en storebror til Zip’en. Den er lidt større, og uden helt så stort display. Udover de features du får med Zip, kan du med One holde styr på din søvn, bruge den som et lydløst vækkeur, der bruger vibration i stedet for lyd til at vække dig. Sidst men ikke mindst kan den måle hvor mange trapper du har gået op af på en dag. Ligesom Zip, så kan den klipses fast på tøjet, eller ligge i en lomme.

Har du på jagt efter en dims der udover skridttæller også kan holde styr på din søvn, så er der i denne prisklasse to muligheder. One eller Flex. Forskellen er at Flex ikke har ur eller kan tælle trapper. Men hvor One klipses på dit tøj, så har du Flex på som om det var et ur.

Valget mellem One og Flex bunder i din egen præference. Kan købes her.

Fitbit Flex

Fitbit Flex flere farver

Nu blev Flex nævnt flere gange under One. Den passer som et armbåndsur, og er ganske behagelig at have på. Den er vandtæt og kan holde til at du bader med den på. Der er 5 dioder på forsiden der indikerer hvor tæt du er på dagens mål. Er alle tændt, så har du nået det mål du har sat dig.

Prismæssigt er den på niveau med One, og det er din præference der afgør om du vil have en One eller en Flex. Kan købes her.

Fitbit Charge

Fitbit charge ur

Hvor Flex manglede at kunne vise klokken og antal trapper du går på, så får du de features i Charge. Den detekterer også automatisk om hvornår du falder i søvn. Den øgede mængde funktionalitet gør desværre at den skal lades op lidt oftere. Typisk holder Charge batteri i ca. 7-10 dage inden den igen skal lades op. I forhold til konkurrenterne, så er det i den bedre ende.

Noget af det fedeste med Charge er at du kan se dine stats i real time direkte på OLED displayet. Den kan også vise hvem der ringer til din telefon, om end det ikke er en feature jeg har fundet speciel brugbar.

Havde det ikke været for Charge HR, så ville Charge have været min favorit. Kan købes her.

Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR viser puls

Hvor Charge har samme lukke mekanisme som Flex, så er Charge HR som et almindelig armbåndsur. Hvad kan Charge HR så som Charge ikke kan? Jo, det har PurePulse. Hvilket er Fitbits smarte ord for pulsmåler. Det gør det nemt at kunne se når du når op på 60-70-80% af din max puls når du er i gang med din træning. Den måler din puls hele dagen, og giver dig en god indikation af hvad du forbrænder af kalorier.

Den ekstra funktionalitet koster desværre i batteri forbrug, og du skal forvente at lade den ca. hver 5. dag.

Fitbit Charge HR er min helt klare favorit af de 6 forskellige udgaver. Kan købes her.

Fitbit Surge

Fitbit Surge ur

Surge kan alt hvad de andre modeller kan, og mere. Den er lidt større, kan holde batteri i ca. 7 dage. Den kan bruges til alle typer motion. Den kan vise hvilken sang du hører på din mobil telefon, og skifte numre på playlisten. Den viser dig når der kommer en sms, og har desuden indbygget GPS tracking.

Nu tænker du sikkert at det er jo det ultimative, den kan det hele, og har desuden det fedeste design af dem alle. Så hvorfor er det at jeg ikke har den som favorit?

Prisen. Den er meget dyrere end Charge HR, faktisk er det tæt på at du kan købe på en Charge HR og en Flex for samme pris som en Surge koster. Kan købes her.

Konklusion

For den seriøse idrætsudøver: Fitbit Surge

Den ultimative løsning som Fitbit kan tilbyde er uden tvivl Surge, der med god batteri levetid, og indbygget GPS, sikrer dig at du ikke behøver din mobiltelefon med når du er ude og dyrke motion. Så ingen tvivl at hvis penge

For den aktive: Charge/Charge HR

Min personlige favorit er Charge HR, og du har alle de vigtigste funktioner.

For dem der kun vil måle skridt: Zip

Du får en bund solid skridttæller, der har integrationen til apps/web som de dyrere modeller. Til en pris der er hel suveræn.

Der kan selvfølgelig findes billigere skridt tællere, men så mister du statistik delen.